Entrecote med ugnsrostad potatis och kryddsmör

Nu är det dags för lite nya saker här på hemsidan och på facebook. Bl.a.kommer vi med jämna mellanrum lägga upp recept och information om intressanta styckdetaljer.

Här kommer ett ganska enkelt, men ack så gott, recept.
Håll till godo.

Tjolöholms gård, köttlådor, närproducerat

Entrecote med ugnsrostad potatis och kryddsmör

Ta ur entrecoten ur kylskåpet ca 30 min innan den ska tillagas så den hinner bli rumstempererad.

Koka upp potatisen i lättsaltat vatten. När den kokat upp, dra kastrullen från plattan och låt stå i vattnet 5 min.
Ugnsstek dem sedan i 225°C i ca 30 min, ta ut och rör om efter halva tiden. Riv över lite parmesanost och strö över lite flingsalt och rosmarin då det är ca 7 minuter kvar.

Smörstek kantareller med lite salt och peppar.

Salta och peppra köttet.
Stek entrecoten ca 3 minuter på var sida i en het panna.
Ös med smör.

Servera med vaxbönor och haricot verts
Smaklig måltid

Kommentarer ej tillåtna.